28% meer omzet door training en coaching
Home Blog 28% meer omzet door training en coaching! Ja, dat kan!

28% meer omzet door training en coaching! Ja, dat kan!

23 juli 2018

Wat levert training en coaching nou eigenlijk op? Gelukkig zijn er al heel wat bedrijven, ondernemers en directeuren die zonder veel toelichting het effect van training en coaching begrijpen.

28% meer omzet door training en coaching, ja dat kan!

Wat levert training en coaching nou eigenlijk op? 
Gelukkig zijn er al heel wat bedrijven, ondernemers en directeuren die zonder veel toelichting het effect van training en coaching begrijpen. Met “begrijpen” bedoel ik, dat de investering van training en coaching in jouw organisatie met jouw team het positieve effect kan hebben op jouw organisatie resultaten. 
 
Bijvoorbeeld kunnen de resultaten op jouw sales omzet groeien doordat je investeert in jouw salesmensen die door training nieuwe inzichten krijgen en daardoor hun klant aanpak vernieuwen of intern anders hun sales activiteiten borgen. Of de resultaten in jouw interne organisatie worden beter doordat er getraind is op efficiënter samenwerken hiermee kan bijvoorbeeld “verkochte voorraad” in jouw organisatie sneller bij de klant zijn en daarmee kun jij vaak eerder factureren. Of, een proces verloopt gewoon beter intern doordat jouw teams beter samenwerken en communiceren, ook dat kan klachten (lees: kosten) voorkomen.
 
Het effect van training en coaching van jouw organisatie kan vele positieve effecten hebben waarbij ik enige effecten hieronder opsom:
  • Omzetgroei door bijvoorbeeld betere cross-selling of aanpak nieuwe klanten
  • Proces optimalisatie intern waardoor omzet snelheid verbetert en kosten intern kunnen reduceren (door efficiënter werken)
  • Intern betere samenwerkingen door vernieuwde communicatie en gedrag
  • Nieuw vertrouwen in het team doordat in de training alle oude issues zijn gehoord en herkaderd (teambuilding)
  • Nieuwe energie doordat men even uit de praktijk is geweest en ruimte heeft gekregen voor ontwikkeling
  • Nieuwe inzichten en creativiteit om anders intern en extern jouw activiteiten te doen
  • Betere aansluiting van de organisatie activiteiten tussen de verschillende teams en hun belangen
 

Aandacht en ruimte voor hun kennis, inzichten en creativiteit

Dan heb ik niet eens gesproken over de persoonlijke aandacht die mensen in trainingen krijgen, de ruimte om zich te uiten, de ruimte voor hun inbreng en creativiteit. Daarmee wordt vaak hun werkplezier vergroot en stress gereduceerd.
 
Dus ja! Met een goed training- en coaching programma op maat, kan een investering zich snel en goed terug verdienen. 
 
In eerdere blog heb ik al wel eens verwezen naar het onderzoek wat Carnegie Institute uitvoert op het investeren in welk type training. Het meeste investeren we nog steeds in training gericht op het vakgebied. Hierbij schrijf ik nogmaals wat Carnegie Institute na groot onderzoek beschreef: 
 
“Uit onderzoek van het Carnegie Institute of Technology blijkt dat 85 procent van uw financiële succes te danken is aan vaardigheden in 'human engineering', uw persoonlijkheid en uw vermogen om te communiceren, te onderhandelen en leiding te geven. Schokkend, slechts 15 procent is te wijten aan technische kennis”
 

28% meer omzet kan in vijf maanden!

Afgelopen maanden heb ik een grote groep zeer ervaren accountmanagers met een maatwerk training en coaching programma mogen begeleiden waarbij vooral werd stil gestaan bij hen, hun persoonlijkheid, inzichten in zichzelf in hun functie, hun krachten en hoe ze deze konden optimaliseren, verbeteren en ontwikkelen om nog meer te verkopen aan bestaande en nieuwe klanten. 
 
Het programma heeft slechts 5 maanden geduurd met 5 trainingen en 4 coachings-dagen echter uit alle metingen bleek toch echt dat vanaf de start tot het einde van dit traject de gemiddelde accountmanager 28% meer omzet had gerealiseerd vanuit de gedefinieerde doelstellingen in dit traject. 
 
Maar, misschien nog wel belangrijker dan de 28% meer omzet voor deze organisatie: het team heeft elkaar ook beter en anders leren kennen. Samenwerkingen zijn geoptimaliseerd. Ze helpen en coachen elkaar op de gemaakte plannen. Veel oudere frustraties zijn uitgesproken en achter gelaten in de trainingen en ook hebben ze intern enorme doorbraken gehad om voor hun belangrijke punten op te lossen. 
 
Het was een feestje om mee te mogen maken dat gestreste koppies op de 1e trainings-dag aan het einde van dit traject zo blij en dankbaar. De groepsdynamiek was bijzonder energiek en goed. Hun werkplezier is vergroot en eigenlijk is dat nog wel het mooiste wat we met elkaar hebben bereikt!
 
Wil je meer weten over hoe training en coaching jouw organisatie kan helpen met ontwikkelen, verbeteren en groeien, contact me dan!

En als jij ook zo’n goede ervaring hebt, deel hem dan hieronder zodat we ook van jou kunnen leren!

Terug naar overzicht