Home Blog 300% meer rendement als coaching aan training wordt toegevoegd

300% meer rendement als coaching aan training wordt toegevoegd

15 maart 2018

300% meer rendement als je training met coaching combineert! Professionele coaching en training heeft de afgelopen jaren bewezen zinvol en rendabel te zijn. Rapporten over het effect van professionele coaching en training zijn vaak positief. Toch blijkt dat indien training wordt gedaan in combinatie met coaching, het 300% meer rendement oplevert.

300% meer rendement als je training met coaching combineert!

Professionele coaching en training heeft de afgelopen jaren bewezen zinvol en rendabel te zijn. Rapporten over het effect van professionele coaching en training zijn vaak positief. Toch blijkt dat indien training wordt gedaan in combinatie met coaching, het 300% meer rendement oplevert. Onderzoek wijst zelfs uit dat investering in coaching je commerciële organisatie zelfs 10 maal wordt terug verdiend.

Inzicht en bewustwording over individuele en organisatie coaching

Het blijkt ook dat naarmate de opdrachtgever meer inzicht heeft in wat professionele coaching voor de individu en de organisatie kan betekenen, het effect toeneemt! Coachen om te coachen heeft niet zo veel zin bij organisaties, echter coachen met een helder doel zoals “mensen effectiever laten communiceren en samenwerken” heeft zeker veel nut! 

 

Waarvoor wordt coaching en training ingezet?

Coaching wordt voor verschillende doeleinden onder andere ingezet zoals:
1. Inzicht en bewustwording van de individu, de teams en organisatie
2. Werken aan communicatie, gedrag en effectiviteit
3. Ontwikkelen van vermogens - potentieel
4. Ondersteuning bij verandering of omgaan met verandering
5. Wegnemen van weerstanden
6. Zelfstandigheid bevorderen
7. Helpen invloed te vergroten
 
“Coaching werkt in het bijzonder bij het werken aan vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn voor het hebben van effectieve relaties”
 

Het nut of definitie van een coach of trainer?

“Een trainer of coach helpt je te zien wat je niet kon zien, helpt je te horen wat je niet kon horen om uiteindelijk te zijn wat je altijd wist dat je kon zijn”
 

Het verschil tussen training en coaching en de kracht van de combinatie!

 
Waar de trainer als doel heeft “het beste van wat hij weet bij de cursist naar binnen te brengen”, richt de coach zich op “het beste uit de coachee te halen”
 
Bij een training wordt er in korte tijd kennis overgedragen en geoefend terwijl je bij coaching dieper op individueel niveau en op de persoonlijke ontwikkeling kunt doorpakken. Als er alleen een training wordt gegeven, is de kans groot dat het geleerde in de loop der tijd naar de achtergrond verdwijnt. De combinatie kracht tussen training en coaching is dan ook dat het geleerde in een training met individuele coaching in de praktijk wordt gebracht en daarmee een vast nieuw patroon wordt gecreëerd. 

 

Ik werd uit nieuwsgierigheid naar mezelf te ontwikkelen coach en later gevraagd als trainer!

Vanaf mijn twintigste was ik heel leergierig vooral naar de kracht achter of van de mens. Ik had al veel trainingen gevolgd voor mijn banen in sales, echter ik wilde meer. Ook omdat ik het beste uit mezelf wilde halen en als manager wilde betekenen, ben ik een NLP opleiding gaan doen. Ik wilde niet alleen een kunstje doen, ik wilde een verdiepingsslag met mezelf maken. 
 
Toen werd ik ineens in mijn baan als salesmanager gevraagd om training te geven, want men vond dat wat ik deed bijzondere hoge resultaten met zich meebracht. Daarmee werd ik gevraagd als trainer om anderen over “mijn kunstje” te inspireren en te leren hoe en wat ik deed. Ik was me van geen unieke kracht bewust in sales totdat ik mijn trainersopleiding volgde. Ik besefte dat ik met klantcontact en personeel nog steeds alles vanuit mijn NLP opleiding toepaste en dat daar de resultaten uit kwamen. 
 
Inmiddels 15 jaar later ben ik fulltime DISC – NLP trainer en coach! Ik train & coach vele organisaties, MT’s, sales en teams vanuit de expertise en kennis die ik al meer dan 25 jaar met me meedraag.  Doordat ik zelf de resultaten van de combinatie training en coaching zie, focus ik me bewust op die doelgroep die “meer” wil doorpakken dan een eenmalige training of coaching.
 
Mocht jij of jouw bedrijf ook meer resultaat willen, bekijk dan hier de mogelijkheden voor jou of jouw bedrijf. 

Terug naar overzicht