DISC - 9 krachtige inzichten
Home Blog 9 krachtige inzichten om te weten vanuit het DISC-model

9 krachtige inzichten om te weten vanuit het DISC-model

31 augustus 2022

Vele mensen denken dat ze bekend met DISC zijn, echter is er een basis die essentieel is. Een belangrijk deel van deze basis behandel ik vandaag in mijn blog.

DISC wordt gezien als de cirkel met de vier kleuren. Op de meeste plekken waar ik een mooi sales, team ontwikkeltraject of leiderschapstraject mag starten, starten we met kennismaken vanuit DISC.

9 krachtige inzichten om te weten vanuit DISC

 1. Je bent alle 4 de kleuren!
   
 2. Jouw DISC-profiel uitkomst geeft inzicht op welke van deze vier kleuren jij het meest handelt in jouw gedrag en communicatie.
   
 3. Je bent goed zoals je bent dus een DISC-assessment is er niet om jou te veranderen.
   
 4. Wel kun je de keuze maken om vanuit dit model te willen groeien en ontwikkelen.
   
 5. Ook geeft het model inzicht in mensen in het algemeen dus dit model goed te snappen, maakt dat je ook meer snapt van het handelen van anderen.
   
 6. De bovenzijde van het DISC-model, zowel de D als het I-profiel (rood en geel voor sommige kenners), hebben als gemeenschappelijke deler dat ze “actief” gericht zijn. Ze doen graag. -> Hoe hoger die uitkomst hoe sneller ze ook doen.
   
 7. De onderzijde van het DISC-model, zowel de C als het S-profiel (blauw en groen) hebben als gemeenschappelijke deler dat ze bedachtzamer, kalmer en methodische alles oppakken.
   
 8. De linkerzijde van het DISC-model, de D en het C-profiel, hebben als gemeenschappelijke deler dat zij taak en inhoud gericht zijn. Je herkent deze mensen dus aan het graag inhoudelijke gesprekken mee te hebben.
   
 9. De rechterzijde van het DISC-model, de I en het S-profiel, hebben als gemeenschappelijke deler dat zij “mensgericht” zijn. Je herkent deze mensen om je heen dat ze mensen en alles wat daarmee te maken heeft in sfeer, samenwerken, elkaar kennen, belangrijk vinden.

Dit zijn een aantal krachtige basisinzichten waarmee ik hoop dat ik je inspireer om deze eerst eens tot je te nemen. Uiteraard zal ik komende weken meer met je delen over DISC. En mocht je zelf nieuwsgierig zijn naar jouw DISC profiel, stuur me dan een bericht.


Terug naar overzicht