Bedrijven helpen met marketing & sales strategieën
Home Blog Hoe mijn zelfstandige carrière is begonnen

Hoe mijn zelfstandige carrière is begonnen

12 januari 2016

Het was februari 2011 en er had een fusie plaatsgevonden bij het bedrijf waar ik werkte waardoor mijn baan overbodig werd. Daar kwam gelijk wens 1 mee uit want ik had al eerder bij de directie aangegeven dan ik inmiddels andere ambities had.

Het was februari 2011 en er had een fusie plaatsgevonden bij het bedrijf waar ik werkte waardoor mijn baan overbodig werd. Daar kwam gelijk wens één uit want ik had al eerder bij de directie aangegeven dan ik inmiddels andere ambities had.

In mijn korte periode thuis vroegen veel oude klanten, zakenrelaties en bekende met bedrijven uit mijn netwerk of ik hen wilde helpen met hun business (groei) strategie voor zowel sales als marketing. "Of het misschien een idee was dat ik voor mezelf zou beginnen" zodat ik veel MKB bedrijven zou kunnen helpen met groeien middels een goede strategie. Ik voelde me vereerd dat mijn telefoon zo vaak ging maar het idee kwam te vroeg. Nog 1 keer wilde ik een hele grote uitdaging in een leidinggevende baan.

En daarmee kwam wens 2 uit….De grote uitdaging in een leidinggevende tevens directie functie kreeg ik. En toen heb ik wel geleerd “Be careful what you wish for” want de uitdaging bij dit bedrijf was heel groot! Door enige veranderingen in de wet kreeg ik mijn tweede werkdag gelijk te horen dat de grootste klant 7 maanden later er mee zou stoppen en dat ging over enkele miljoenen. Dus ik kreeg wat ik had gewenst, een grote uitdaging als sales & marketing eindverantwoordelijke. Het werd letterlijk ruim 3 ½ jaar dag en nacht werken omdat heel simpel de doelstellingen gehaald moesten worden.

Ook wens 3 kwam uit, internationale marketing….Doordat dit bedrijf onderdeel was van een beursgenoteerd bedrijf, zat ik in twee internationale projecten. Eén project was wereldwijd en het andere project was in Duitsland.

Mei 2013, ik reed terug uit Duitsland en ik realiseerde me dat ik alleen nog maar voor dit bedrijf en mijn team leefde. 25 jaar was ik in loondienst gewenst naar volle tevredenheid maar ik besefte dat ik nog meer wensen had…namelijk dat ik heel veel MKB bedrijven wil helpen met sales & marketing strategieën die leiden naar omzet!

In de loop der jaren is het vak (online) marketing zo leuk en interessant geworden en door mijn baan liep ik altijd voorop met de mogelijkheden uit te nutten. Of het nou vroeger over een goede website ging met de juiste conversie mogelijkheden, SEO, SEA, social media, emailmarketing op hoog niveau, overal mocht ik vaak in de branches waarin ik werkte alle nieuwe kansen als eerste testen.

In diezelfde autorit in Duitsland besefte ik dus hoe groot & actueel mijn marketing kennis was geworden en hoe ontzettend veel omzet ik in de loop der jaren voor bedrijven hier mee had gescoord…

Het was helder, compleet helder, ik ging doen wat iedereen in 2011 al aan mij vroeg namelijk ZZP-er worden en bedrijven helpen met marketing & sales strategieën, trainingen etc….

En nu, nu interim ik, ik business coach en train merken, organisaties en personeel over marketing, ondernemerschap en hoe je meer omzet kunt maken als team. Als spreker mag ik bedrijven inspireren over marketing en hoe marketing naar meer omzet kan leiden, hoe leuk is dat!

Dus mijn droom is letterlijk op de weg begonnen, “de weg naar een nieuw begin”!


Terug naar overzicht