Home Blog Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet

7 mei 2018

Oude liefde roest niet! Echter soms vergeten we het gevoel van liefde gewoon even. Dat geldt ook zakelijk voor onze jaardoelen en plannen.

Nieuwe jaar voornemens 

Eind december – begin januari spreek ik mijn klanten die vol liefde en vol nieuwe zin het jaar in gaan met vooral goede nieuwe bedoelingen, andere aanpak, nieuwe intenties. We noemen het ook wel “voornemens”.

Het is nu mei 2018 . We genieten van het eindelijk mooie weer. De eerste vier maanden van 2018 zitten erop.

Waan van de dag

Wat mij als trainer en coach in deze tijd opvalt in de gesprekken die ik heb met coachees is dat we ons jaar plan en commitment daarop een beetje vergeten zijn. We leven weer meer in de waan van de dag. In ons gewone patroon. Ik hoor dan vooral “excuses” waarom de dingen weer op een oude manier worden gedaan, waarom punten nog niet zijn opgepakt of waarom we zelf in patronen en gedrag blijven hangen die ons minder dienen.

Winnaars hebben een plan en verliezers een excuus!

Het is de tijd van het jaar waarop ik dagelijks zeg “winnaars hebben een plan en verliezers een excuus”. Voor sommige coachees werkt deze uitspraak meteen heel goed en bij andere coachees creëer ik een nog grotere “ja maar….”. 

Toch hebben winnaars een plan! Die ze met zichzelf evalueren. Het gedrag van winnaars, het gedrag van succesvolle mensen is niet moeilijk, ze zijn in de basis gewoon mega gecommitteerd en hebben besluiten genomen dat ze dit makkelijk gaan realiseren. Voor de geïnteresseerde over de 25 gedragspatronen van succesvolle mensen, kun je hier klikken ;-). 

Dus vandaag voelde ik me mijn roeping om alle ondernemers, managers of wie zich dan ook aangesproken voelt, om die wakker te schudden! 

(Tip 1) Pak je 2018 plan op!

Ga even terug naar december 2017! Wat was jouw jaardoel of plan? Wat wilde je dit jaar anders en beter doen? Wat wilde jij daar zelf anders in doen? Is dit nog het plan wat je wilt? Zo, ja, wordt er dan weer verliefd op! Zo nee, stel bij! 

(Tip 2) Wordt weer verliefd!

Dus mijn tip van deze week; “Wordt weer verliefd op je droom – wens of plan”. Evalueer en pak weer op wat goed voelde! Oude liefde roest namelijk niet!

(Tip 3) Vraag hulp

Tegenwoordig zijn er in alle soorten en maten adviseurs, consultants en coaches. Mocht je commitment aan je plan een te grote uitdaging voor je zijn. Heb je belemmerde overtuigingen of weet je gewoon simpel weg niet daar te komen waar je wilt zijn, vraag hulp! 

Wil jij hulp om je jezelf een effectievere ondernemer te maken in de tweede helft van 2018, meld je dan aan voor twee dagen "effectief ondernemerschap" 


Terug naar overzicht