Van ploeteren naar plezier
Home Blog Van ploeteren naar plezier

Van ploeteren naar plezier

11 april 2022

"Van ploeteren naar plezier" een reis die ik zelf heb ondergaan en beleefd zowel in mijn zakelijke als mijn privé leven. Een mooie reis waar ik geen moment van had willen missen! Vooral de dal en ploeter momenten zijn voor mij waardevol geweest! Of zoals één van mijn favoriete Amerikaanse voorbeelden altijd zegt “contrast leads you in the right direction”.

Lijden met een lange ij

Al jong tijdens mijn sales carrière was ik in het bedrijfsleven geïnteresseerd in mijn collega’s en hun gedrag. Ik vond het boeiend, de manager of collega die voor het oog alles zo makkelijk geregeld, gedaan of gescoord kreeg versus de collega’s of managers die vaak met gedoe veel aan het lijden waren (ja, de lijden met een lange ij) omdat ze ploeterden om iets tot voor hun een succes te maken, hun idee uit te kunnen voeren of volgens hun plan geregeld te krijgen.

Dus ik wilde meer weten hoe je van jouw huidig gedrag kan ontwikkelen naar wat je werkelijk wenst te zijn en je daarnaar kan handelen. Hoe kun je jezelf of de ander helpen van “nu” naar wat je werkelijk wenst te zijn. 

Een mooie NLP opleiding met fantastische begeleiding van Anneke Durlinger kwam op mijn pad in 2004. Het begin van een zeer interessante reis van en voor mezelf van "ploeteren naar plezier".

Later was ik nog steeds geïnteresseerd in hoe sommige collega’s zich als een kameleon met en bij iedere vergadering, project of klant alles voor elkaar kregen en waarom andere collega’s dat niet lukten. 

En toen kwam in 2011 DISC (Dominant, invloedrijk, stabiel of consciëntieus) op mijn pad. 

Dominant, invloedrijk, stabiel of consciëntieus (DISC)

DISC werd aan mij zeer oppervlakkig geïntroduceerd alsof je 1 kleurtje en vakje bent. Daardoor kon ik er niets mee en parkeerde ik dit model. Tot 2016, ik werd gevraagd om internationaal trainer te worden, de voorwaarde was alleen wel dat ik DISC gecertificeerd was. En ook toen had ik wederom het geluk te mogen samenwerken met iemand die DISC echt snapte en met diepgang hiermee teams training gaf. 

DISC was het antwoord op wat mijn vroegere succesvolle voorbeelden zo goed konden. De succesvolle collega’s die iedere situatie met iedere persoon, klant of team zo goed wisten te managen.

Inmiddels begeleid ik al meer dan 8 jaar mooie organisaties vanuit onder andere DISC “van ploeteren naar plezier” in en op het werk in ieder type functie. 

Dankzij de geweldige organisatie DISC Factor BV ben ik sinds vorig jaar ook gecertificeerd op "denkstijlen en drijfveren". De "onzichtbare" diepere laag van waar ons denken en onze drijf vandaan komt en waardoor we ons op een bepaalde manier gedragen en communiceren in ons werk om zaken gedaan te krijgen. 

Na 8 jaar vol met mijn portefeuille te hebben gezeten, heb ik 2022 gelukkig de ruimte om eindelijk mijn nieuwe coachingsplan te lanceren en om nieuwe mooie mensen te mogen begeleiden die nu soms in hun werk "ploeteren" naar plezier!" 


Terug naar overzicht