Home Blog Wat als 4 letters & 4 kleuren jou met jouw doelen, jezelf & interacties helpen?

Wat als 4 letters & 4 kleuren jou met jouw doelen, jezelf & interacties helpen?

10 april 2022

De letters en de kleuren van DISC, is het niet een beetje hokjes geest en juist zwart – wit in plaats van rood, geel, groen en blauw? Je bent een letter en je bent een kleur of is het toch meer?

Is DISC misschien toch meer dan vier letters en vier kleuren?

Is DISC misschien wel zoveel meer dat als je DISC echt snapt dat dit voor jou compleet nieuw persoonlijk en zakelijk succes kan geven? Heb je ooit stilgestaan bij jouw gedrag en hoe je dingen aanpakt als je in “flow” bent en wat jouw patronen zijn als je stress hebt of als je je onprettig voelt? Hoe bewust ben jij je werkelijk van jezelf en voor jezelf? 

DISC heeft mij persoonlijk & zakelijk veel goeds gebracht ondanks dat ik ooit “anti” was en het oppervlakkig vond. Dit kwam vooral door “hoe” het mij werd toegelicht. 

Hieronder zet ik een aantal punten uiteen wat DISC mij heeft gebrachten en enkele van de belangrijkste redenen waarom ik het DiSC-model aanbeveel:

✅DiSC profiel geeft direct een helder inzicht & toelichting over jou

✅DISC geeft je inzicht in jouw krachten & je valkuilen vanuit een diepere onderbouwing

✅DISC geeft je inzicht in wat jouw do's & don't zijn

✅DISC model is simpel te begrijpen en dat is ook de kracht van dit model

✅Door het DISC model te begrijpen, begrijp je niet alleen meer van jouw gedrag & communicatie echter ook van de ander

✅Hierdoor kun je dus beter in spelen op wat je moet doen om jouw gewenste resultaat te krijgen. 

✅DISC leidt naar begrip in plaats van oordelen

✅DISC geeft inzicht in jouw patronen & die van de ander

✅DISC kan jou helpen om jouw doelen & wensen beter te laten slagen!

Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen DiSC profielen om meer over zichzelf & ander te leren. De basis van persoonlijk & professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

Hoe kan DISC jou helpen?

DISC kan jou helpen om je eigen gedrag beter te begrijpen, te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen, jouw communicatie effectiever te laten verlopen, verschillen te waarderen, individuele en teamprestaties te verbeteren en conflicten te verminderen. 

Het DISC model kan jou ook helpen door de behoeften, prioriteiten en drijfveren van anderen te begrijpen om zo effectiever te zijn in jouw communicatie, jouw gedrag, jouw functie of met, onderhandelen, conflicten oplossen, coachen of met jouw verkopen.

Wat kan het jou opleveren?

Met bovenstaand benoemd kan DISC jou dus persoonlijke groei opleveren. Daardoor zal je merken dat jouw interacties anders verlopen & je door nieuw bewuste inzichten naar nieuwe uitkomsten zal komen op alle vlakken waar jij dat wenst.

Mocht je meer informatie wensen over wat DISC voor jou kan betekenen en opleveren, dan kun je me bereiken via michelle@michellevanstijn.nl


Terug naar overzicht