De weg van succes!
Home Blog 25 Geheimen van succesvolle mensen

25 Geheimen van succesvolle mensen

16 november 2017

25 Geheimen van succesvolle mensen. Wat doen zij nou anders? Waarom lijkt het hen zo makkelijk af te gaan om van al hun plannen een succes te maken en "mensen" daarin mee te krijgen?

Nieuwsgierig naar het geheim van succesvolle mensen

Al jaren vraag ik “door” wanneer ik hele succesvolle ondernemers, directeuren, managers of topsporters ontmoet. Eigenlijk doe ik dat ook bij ondernemers en mensen die ploeteren. Ik vind het heel boeiend hoe sommige ondernemers, sporters, directeuren of managers boven het gemiddelde van ons kunnen uitsteken.  Ik denk dat we van beide groepen veel kunnen leren!

En als de tweede genoemde groep zich open stelt voor de geheimen en tips van succesvolle mensen dan weet ik zeker dat veel meer mensen “van ploeteren naar plezier” zouden kunnen gaan. 

Leeftijd maakt niet uit.

Op dit moment begeleid en bestudeer ik een topsportster van dichtbij en het valt me op dat niet eens leeftijd uit maakt. Zelfs een topsportster van 14 jaar zie en hoor ik dezelfde dingen doen, ondernemen en beleven als succesvolle ondernemers.

25 geheimen van succes volle ondernemers, topsporters en andere succesvolle mensen

Bij deze heb ik 25 bijzondere punten, uitspraken maar vooral houding en gedrag van succesvolle ondernemers en sporters uiteen gezet. Succesvolle mensen:

 1. Creëren kansen
 2. “Doen” sneller dan over-denkers
 3. Nemen meer risico en als iets niet gaat dan zien ze dat als een goede leerschool
 4. Hebben een “plan” zowel zakelijk als persoonlijk
 5. Hebben altijd alternatieven en aanvullende plannen om hun doelen te bereiken
 6. Hebben en houden focus. Ze hebben een plan of een droom en daar gaat de aandacht naartoe, bijzaken weten ze goed te parkeren en geen aandacht te geven
 7. Ervaren een tegenslag maar tijdelijk en pakken snel door op andere kansen of op een andere aanpak
 8. Beseffen dat je iedere dag nieuwe kansen kunt creëren
 9. Ondernemen in het NU en in de toekomst. Ze spreken niet lang over het verleden
 10. Zorgen dat ze goede mensen om zich heen hebben die ze ontlasten, goed aanvullen of van goede inhoudelijke feedback voorzien
 11. Is het glas half vol bij in plaats van half leeg
 12. Spreken positieve taal
 13. Hebben een doorpakkende en energieke houding
 14. Vinden “vallen” niet erg maar staan wel gelijk op
 15. Willen niet veranderen maar spreken over verbeteren!
 16. Beseffen dat ieder nadeel ook een voordeel heeft
 17. Zijn continue bezig met zichzelf te ontwikkelen of beter te worden
 18. Zijn resultaat en actie gericht
 19. Genieten ook van “de reis” naar het doel toe
 20. Zijn zich bewust van hun gedrag en slagen er in om hun innerlijk potentieel met hun uiterlijke gedrag in overeenstemming te brengen!
 21. Plukken de dag en zijn al vroeg uit de veren.
 22. Maken tijd om te sporten of zorgen in ieder geval dat ze zich “goed voelen”
 23. Maken alles "mogelijk" in plaats van "moeilijk" 
 24. Hebben geen excuus maar redenen om dingen “wel” te doen
 25. Zien en ontvangen goed opgebouwde feedback als een kans op zichzelf nog succesvoller te maken

De lijst van bijzondere punten van succesvolle ondernemers is ongetwijfeld nog meer dan deze 25 punten. In ieder geval hoop ik je met deze 25 aan het nadenken te hebben gezet over jouw gedrag, houding en aanpak.

Mocht jij ook meer aan je eigen persoonlijke en zakelijke succes willen werken, bekijk dan eens naar één op één coaching of naar één van deze eendaagse workshops. Deze dag staat in het teken van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en inzichten. Aan de hand van het wereldwijde bekende DiSC model, NLP technieken, de cirkel van invloed maak ik je bewust waarom succesvolle mensen voor het oog zo makkelijk succesvol zijn. Wat doen zij met hun gedrag en communicatiestijl, hoe maken zij een goed plan, hoe houden zij focus op belangrijke zaken en hoe dealen ze met bijzaken. Hoe blijven ze grip en regie houden ook als zaken tegen zitten.

Als jij naast je persoonlijke plan ook een goed zakelijk succesvol plan wil voor 2018, zie dan mijn eendaagse "Maak je 2018 plan" zodat jij in één dag klaar bent met je doelen, sales en marketinglan voor 2018!

Mocht  je het leuk vinden, kun je hieronder jouw succesvolle tip delen!


Terug naar overzicht