Home Blog 7 geheimen voor sales management succes

7 geheimen voor sales management succes

9 mei 2018

Elke organisatie vertrouwt zwaar op de omzet die wordt gegenereerd door de sales afdeling. Dit betekent dat verkoopmanagers een cruciale rol spelen bij het behalen van de bedrijfsdoelen. Zijn uw salesmanagers klaar om de uitdaging om iedere maand, kwartaal en jaardoelstelling te halen? Bekijk deze zeven geheimen voor succes in salesmanagement en bedenk of jouw sales al helemaal goed in de “winning” flow zit.

Geheim 1: Maak een effectief verkoop prestatie plan

De beste en meest succesvolle salesmanagers hebben niet alleen targets en strategische plannen. Ze hebben robuuste plannen voor “hoe” ze de prestaties van hun meest waardevolle resource - hun teams - zullen maximaliseren. Ze begrijpen de sterke en zwakke punten van hun team (DiSC profiel) en zijn duidelijk over wat ze moeten doen om het beste uit iedereen te halen.

Geheim 2: Coach en ontwikkel het team

Zelfs de beste verkopers moeten hun vaardigheden opfrissen, hun kennis bijwerken en cruciaal inzichtelijke coaching ontvangen van hun salesmanager. De beste verkoopmanagers weten hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren om dit te bereiken. Ze begrijpen wat geweldige coaching is en hoe ze duidelijke vragen kunnen stellen, te luisteren zonder vooroordelen om mensen aan het denken te zetten en nieuwe keuzes voor hen inzichtelijk te krijgen.

Geheim 3: Ontwikkel jouw team met feedforward

In plaats van probleemgericht te zijn, zijn echt vaardige salesmanagers oplossingsgericht. Ze gebruiken feedforward in plaats van feedback. Iedereen wil weten hoe het met ze gaat en de meeste mensen willen graag leren, uitdagingen overwinnen en verbeteren. Feedforward is een van de belangrijke elementen die het potentieel van uw verkopers optimaliseert.

Geheim 4: Besteed meer tijd aan goede verkopers

De meeste verkoopmanagers besteden veel tijd aan slecht presterende of gedemotiveerde verkopers. Teveel tijd wordt er gesproken en aandacht gegeven aan de verkopers in deze groep en daarom krijgt de meerderheid, de goed presterende verkopers, te weinig aandacht op hun ontwikkeling. De meeste verkopers in een team zijn competente verkopers waar de Sales Manager op vertrouwt. Als elke Sales Manager meer tijd zou besteden aan hun ontwikkeling en zelfs een verbetering van 1% zou behalen, dan zal de marginale winst duidelijk zijn in de hoeveelheid gewonnen omzet aan het einde van elk kwartaal.

Geheim 5: Help hun tijd beheren 

Een van de grootste uitdagingen voor veel verkopers is om hun tijd effectief te beheren. Als Sales Manager in staat zouden zijn om de best practices te gebruiken en krachtige tips en technieken te delen die werken, zullen de resultaten snel voor zichzelf spreken. Zelfs een eenvoudige oefening, zoals het vergelijken van de werkelijke activiteit met de overeengekomen zakelijke prioriteiten, zal mensen helpen na te denken over hun aanpak.

Geheim 6: Motiveer en inspireer  

Mensen willen deel uitmaken van iets groters. Ze willen weten dat wat ze doen het grotere  verschil maakt. Het gaat niet alleen om geld verdienen. De meest succesvolle verkopers geloven in wat ze verkopen en waarom ze het verkopen. Dit is waar een salesmanager een verschil kan maken voor hoe zijn of haar team denkt over de aanzienlijke tijd en moeite die ze elke dag besteden om hun klanten te helpen hun doelen te bereiken. Ze moeten de visie delen, versterken en verhalen vertellen die het tot leven brengen.

Geheim 7: Zorg voor hun succes en vier successen! 

Achter elke verkoopmedewerker schuilt een verhaal. Het is hun verhaal. Het gaat over hun leven en wat ze willen bereiken. Als de salesmanager niet weet waar zijn of haar mensen van dromen, missen ze een van de krachtigste motivators waardoor je niet weet wat jouw salesmensen drijft. Het afstemmen op persoonlijke doelen is cruciaal voor succes. Vier successen! Sta er even bij stil voordat je weer door gaat. 

 Dus, wat ga jij vandaag als eerste voor je sales-afdeling doen en betekenen?

Voor meer informatie over sales of management training, kijk hier op mijn trainingen


Terug naar overzicht