DiSC - NLP Business trainer en coach Michelle van Stijn
Home Blog Waar ik was en waar ik naar toe ga met mijn business

Waar ik was en waar ik naar toe ga met mijn business

13 juli 2017

In 2015 draaide ik mijn eerste volle jaar als ondernemer. Een jaar met veel ups en downs. De down momenten waren net zo waardevol en leerzaam als de ups: toen leerde ik echt doorpakken. Mijn winnaarmentaliteit tonen – ook aan mezelf – was leuk!

Waar ik was en waar ik naar toe ga

In 2015 draaide ik mijn eerste volle jaar als ondernemer. Een jaar met veel ups en downs. De down momenten waren net zo waardevol en leerzaam als de ups: toen leerde ik echt doorpakken. Mijn winnaarsmentaliteit tonen – ook aan mezelf – was leuk!

2015 was een jaar vol leerzame ups én downs

Er kwamen ineens mooie opdrachten en kansen op mijn pad. Sommige toegezegde opdrachten gingen onverwacht niet door maar er ontstonden ook waardevolle nieuwe samenwerkingen. Het was een mix van alles en dat maakte het zo leerzaam en waardevol. Sommige gesprekken draaiden in no time uit op een leuke nieuwe samenwerking en sommige trajecten werden langdurig en liepen soms op niets uit.
Ik had geen één ervaring willen missen want elke ervaring maakte dat ik steeds meer over mijzelf en mijn ondernemerschap ging nadenken. Ik realiseerde me dat ik vooral wil doen wat goed voelt en wat dicht bij me staat. En hoe lang of hoe kort ik er ook over nadenk, het komt altijd terug op mensen, doelen en gewenste resultaten bij elkaar brengen. Of het nu gaat over een strategie of het gewenste gedrag wat daar bij hoort – voor mij hoort het allemaal bij elkaar. Je kunt de mooiste en beste plannen en strategieën bedenken, maar als er nog een belemmerende overtuiging in je zit of je benoemt dingen in je plannen die in de uitvoer echt niet bij je passen, dan wordt succes een lastig verhaal.

Ik houd van het één op één contact, ik houd van mensen “live” begeleiden en iemand in de ogen aankijken dus ook voor mij geldt: je plannen moeten wel bij je passen. Veel mensen zeggen bijvoorbeeld tegen mij dat ik online programma’s moet maken waar mijn klanten zichzelf in kunnen begeleiden maar dat is simpelweg niet mijn ding. Bij mij past training, spreken en coachen: “live” met mensen, team en organisaties.

Als je durft te besluiten, komt dat wat je graag wilt op je pad

In januari 2016 was het rustiger dan gepland omdat een aantal opdrachten onverwachts niet doorgingen. Een goede kennis van mij adviseerde mij om tips die ik vrijwel al mijn klanten geef te bundelen in een e-book. In maart 2016 was het e-book zo goed als af en begon ik het onder de aandacht te brengen met behulp van een Facebookcampagne.

Het e-book moest nog live gaan, maar mijn telefoon rinkelde hierna constant! Nieuwe opdrachten als spreker, (internationaal) trainer en als coach. Zo was het tweede kwartaal ineens heel erg druk, vol mooie kansen en nieuwe ontmoetingen.

Eind juni 2016, na 3 volle maanden meer dan fulltime werken, zag ik ineens een gat in mijn agenda voor de tweede helft 2017. Ik had eigenlijk wel zin in een interim-opdracht, even weer de behoefte om met een heel groot salesteam te mogen werken en een sales target te realiseren. Ik had het nog niet bedacht en 4 dagen later werd ik door een interim-bureau gebeld (waar ik ooit 4 jaar geleden contact mee heb gehad) met de vraag of ik toevallig voor een paar maanden beschikbaar was. Zo zat ik onverwachts 1 juli 2016 op een fulltime interim-opdracht als salesmanager regio Rotterdam. Een fantastische leuke opdracht, alleen bleef er weinig tijd over voor andere opdrachten. Nieuwe coachingsaanvragen bleven binnenkomen en hoewel ik sommige nog heb gedaan was dit het moment waarop ik mijn marketing en ook mijn zakelijke pagina op Facebook even heb stilgelegd. Inspireren vind ik geweldig maar teleurstellen niet. Aangezien ik steeds vaker aanvragen moest afwijzen, heb ik toen de keuze gemaakt om maar even een tijdje stil te zijn en me te focussen op de interim-klus.

Tijd om weer voor mijn eigen droom te kiezen 

Tot en met 31 maart jl. heb ik negen maanden lang gewerkt aan deze interim-opdracht. Een ervaring om nooit te vergeten. Ik miste tegen het eind wel het contact met al die mooie ondernemers die ik in 2015 en 2016 had ontmoet en dus was in mei, na een maand vakantie, de keuze vrij snel gemaakt. Trainingen, coachen en spreken worden mijn grootste prioriteiten. Met een frisse missie: zoveel mogelijk ondernemers en mensen helpen en begeleiden naar groei, middels strategie en ontwikkeling.

Het is nu juli 2017 en inmiddels heb ik weer veel klanten gesproken en gehoord. Mijn keuze wordt door iedereen bevestigd, dat is toch te gek? Mijn trainingen zijn inmiddels gemaakt, mijn marketing, social media, website en emailmarketing worden volledig omgebouwd. Een nieuwe koers is ingezet. En terwijl ik dit schrijf, voel ik nog meer energie dan ik al had.

Vanaf nu zal ik iedere week schrijven over trainingencoaching, strategie en persoonlijke ontwikkeling. Ook ik heb de volgende stap in mijn droom gezet en als ik al zie hoeveel inschrijvingen en aanvragen ik nu heb dan denk ik dat ik de goede keuze heb gemaakt.

Het is goed om terug te zijn!


Terug naar overzicht